18
январь
2023
Асханасының сапалық мониторингі
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу актісі
Күні 24.01.2023
№ 2
Білім беру ұйымы «М.Хамраев атындағы орта мектебі мектепке дейінгі шағын орталығымен отдела образования Шуского района
Мынадай құрамдағы комиссия:
Тексеру нәтижесінде 10 қол жуатын орын, 2 сұйық сабын бар екендігі, ыстық және суық сумен жабдықтау жүйелерінің су жылытқыштарының болуы, температура-ылғалдылық режимын сақталуы. Қоймада гидрометрдің болмауы, термометрдың дұрыс істеуі. Тыйым салынған тағамдар сатылмайды. Асхана қызметкерлері талапқа сай формаларын таза ұстамауы. Екі мезгіл тамақтың уақытында шығуы.
С-дәрумендерінің орнына компот, алма, кисель, лимон беретіндігі анықталды.
Комиссияның қолдары:
Күні 24.01.2023
№ 2
Білім беру ұйымы «М.Хамраев атындағы орта мектебі мектепке дейінгі шағын орталығымен отдела образования Шуского района
Мынадай құрамдағы комиссия:
- Турсунов Дастан – комиссия төрағасы
- Турсунова Махигуль – директордың тәрбие ісі жөніндегі орынбасары(мүшесі)
- Исраилов Шахмурат – әлеуметтік педагог(мүшесі)
- Давутов Рустам – балалардың құқығын қорғау инспекторы (мүшесі)
- Максимова Мамташурова Халидам – қамқоршылық кеңесінің мүшесі
- Иминова Адилям – ата-аналар комитетінің мүшесі
- Джаламова Гулайшам, Мансурова Махирям – мектеп мейірбикелері
Көрсеткіш | Талап етіледі | Сәйкес келеді | Сәйкес келмейді | Ескерту | ||||||
Объектінің қолданыстағы талаптарға сәйкестігі туралы санитариялық-эпидемиологиялық қорытындының болуы | + | |||||||||
Тамақ өнімдерінің сапасы, оларды тасымалдау, жеткізу, түсіру шарттары | + | |||||||||
Күнделікті мәзірдің перспективалық мәзірге сәйкестігі | + | |||||||||
Асхананың жұмыс кестесінің сақталуы | + | |||||||||
Сыныптар бойынша тамақтану кестесі мен тамақтану арасындағы аралықты сақтау | + | |||||||||
Еркін мәзірге арналып бекітілген прайс | + | |||||||||
Ауыз су режимін ұйымдастыру | + | |||||||||
Дайын өнімнің сапасы | + | |||||||||
Бақылаудағы тағамның болуы | + | |||||||||
Дайындалған өнімнің органолептикалық қасиеті | + | |||||||||
Технологиялық картаға сәйкестігі | + | |||||||||
10 порцияны бақылап өлшеу | + | |||||||||
1 тағамды үлестіру желісі (мармит) | + | |||||||||
2 тағамды үлестіру желісі (мармит) | + | |||||||||
3 тағамды үлестіру желісі (мармит) (алюминий ыдыста суытуға тыйым салынады) | + | |||||||||
Тарату жағдайы (ылғалды затты пайдалануға тыйым салынады) | + | |||||||||
Асханалық аспаптарды дұрыс сақтау (кассеталардың болуы және қасықтарды, шанышқыларды жоғары қаратып сақтау ) | + | |||||||||
Тағамды дәрумендендіру | + | |||||||||
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы | + | |||||||||
Тамақпен байланысты емес тауарларды сатудың болуы | + | |||||||||
Тамақ ішуді ұйымдастыру | ||||||||||
Отыратын орындар саны | + | |||||||||
Қол жуатын раковиналардың саны | + | |||||||||
Сабынның болуы | + | |||||||||
Кептіргіштердің болуы | + | |||||||||
Жиһаздың жағдайы | + | |||||||||
Үстелдерді өңдеуге арналған құрал | + | |||||||||
Асхана және ас домыдыстарының, асхана аспаптарының жай-күйі | + | |||||||||
Ыдыстың қосалқы жиынтығының жеткіліктілігі және болуы | + | |||||||||
Асхананың санитариялық жай-күйі | + | |||||||||
Жинау мүкәммалы (таңбалау, жеке сақтау орны) | + | |||||||||
Ас блогы үй-жайларының жай-күйі | ||||||||||
«Ыдыс жуу ережесі» маңдайшасының болуы | + | |||||||||
Ыстық және суық сумен жабдықтау жүйелерінің, су жылытқыштардың жарамдылығы | + | |||||||||
Су бұру жүйелерінің жарамдылығы | + | |||||||||
Жылу жүйелерінің жарамдылығы | + | |||||||||
Жарықтандыру жүйелерінің жарамдылығы | + | |||||||||
Ас блоктарында шамдарда қорғаныш арматурасының, ылғалдан қорғанышы бар шамдардың болуы | + | |||||||||
Асхананы жуу және өңдеу үшін және ас домыдыстары үшін жеке жағдайлардың болуы | + | |||||||||
Жуу құралдарының болуы | + | |||||||||
Жуу құралдарын сақтау және таңбалау шарттары (жеке жабық ыдыста) | + | |||||||||
Жуу құралдарын сақтау мерзімдерін сақтау | + | |||||||||
Жуу құралдарына сертификаттардың болуы | + | |||||||||
Тамақ қалдықтарын жинауға арналған ыдыстың болуы | + | |||||||||
Тамақ қалдықтарын жинауға арналған сыйымдылықты таңбалау | + | |||||||||
Тамақ қалдықтарына арналған контейнерлерді өңдеу (не өңделеді және кім жауапты) | + | |||||||||
Ағындылықты сақтау: - «лас» асхана ыдыстарын жинау; - жуу және өңдеу процесі; - таза асхана ыдыстарын сақтау | + | |||||||||
Тазалау кестесінің болуы | + | |||||||||
Өнімдерді сақтау шарттарын сақтау | ||||||||||
Қоймалар | ||||||||||
Сусымалы өнімдерді тұғырықтарда, тауар қойғыштарда, стеллаждарда сақтау | + | |||||||||
Температуралық-ылғалдылық режимін сақтау. Қоймада термометрдің, гидрометрдің болуы | ||||||||||
Тауар көршілестігін сақтау | ||||||||||
Тамақ өнімдерінде жарамдылық мерзімдерінің болуы және сақталуы | ||||||||||
Көкөністерді жәшіктерде, тауар қойғыштарда, тегендердегі таңбаланған сыйымдылықтарда сақтау | ||||||||||
Қоймалардың санитарлық жағдайы | ||||||||||
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы | ||||||||||
Тоңазытқыштар | ||||||||||
Тоңазытқыш жабдығының мақсаты туралы таңбалау | ||||||||||
Термометрлердің болуы | ||||||||||
Тауар көршілестігін сақтау | ||||||||||
Тамақ өнімдерінде жарамдылық мерзімдерінің болуы және сақталуы | ||||||||||
Тоңазытқыш жабдығының санитарлық жағдайы | ||||||||||
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы | ||||||||||
Тәуліктік сынамаларды сақтау шарттары мен дұрыстығы | ||||||||||
Ет цехы | ||||||||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау | ||||||||||
Санитарлық жағдайы | ||||||||||
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы | ||||||||||
Көкөніс цехы | ||||||||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау | ||||||||||
Санитарлық жағдайы | ||||||||||
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы | ||||||||||
Ұн цехы | ||||||||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау | ||||||||||
Санитарлық жағдайы | ||||||||||
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы | ||||||||||
Нан цехы | ||||||||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау | ||||||||||
Нан сақтауға арналған сөрелерді өңдеуге арналған 1% сірке суы ерітіндісінің болуы | ||||||||||
Нан үгіндісін жинауға арналған ыдыс пен щетканың болуы | ||||||||||
Санитарлық жағдайы | ||||||||||
Тыйым салынған өнімдердің болуы | ||||||||||
Пісіру цехы | ||||||||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау | ||||||||||
Электр жабдықтарының жарамдылығы және жай-күйі | ||||||||||
Жерге тұйықтаудың болуы, резеңке кілемшелердің болуы | ||||||||||
Механикалық желдетудің жай-күйі | ||||||||||
Санитарлық жағдайы | ||||||||||
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы | ||||||||||
Персоналдың қол жууы және кептіруі үшін жағдайлардың болуы. Асхана қызметкерлерінің жеке және өндірістік гигиенасын сақтау | ||||||||||
Жұмыртқаларды сақтау және пайдалану | ||||||||||
Сапа мен қауіпсіздікті куәландыратын құжаттардың болуы | ||||||||||
Жұмыртқаны сақтау шарттары | ||||||||||
Жұмыртқаны жууға және өңдеуге арналған таңбасы бар сыйымдылық | ||||||||||
Жұмыртқа жууға арналған құрал | ||||||||||
Бактерицидті шамның болуы | ||||||||||
Буфет | ||||||||||
Мөрмен немесе қолмен расталған сатылатын буфет өнімдері ассортиментінің тізбесі (прайс-парақ) | ||||||||||
Баға белгілерінің болуы | ||||||||||
Сақтау шарттарын сақтау | ||||||||||
Сату шарттары мен мерзімдерін сақтау | ||||||||||
Санитарлық жағдайы | ||||||||||
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы | ||||||||||
Құжаттар | ||||||||||
Тамақ өнімдерін жеткізушілермен жасалған шарттар | ||||||||||
Автокөлікке арналған хабарлама (азық-түлікті жеткізуге рұқсат беру) | ||||||||||
Сертификаттар, сәйкестік туралы декларациялар | ||||||||||
Түскен өнімді өткізу мерзімі | ||||||||||
Келіп түскен өнімнің сапасы, нормаларға сәйкестігі | ||||||||||
Тағам дайындаудың технологиялық карталары | ||||||||||
Тез бұзылатын тамақ өнімдері мен жартылай фабрикаттардың бракераждық журналы | ||||||||||
«С-дәрумендендіру» журналы | ||||||||||
Тағамдардың және аспаздық өнімдердің сапасын органолептикалық бағалау журналы | ||||||||||
_________ _ ж. ________ ас өнімдері нормаларының орындалуын бақылау ведомосы | ||||||||||
Жұмыс орнында медициналық тексеруден және гигиеналық оқытудан өткені туралы белгісі бар ас блогы қызметкерлерінің жеке медициналық кітапшаларының болуы | ||||||||||
Ас блогының жұмысшыларында бөгде заттардың, іріңді аурулардың және жаралардың болуы | ||||||||||
«Денсаулық» журналы ас блогы қызметкерлерін тексеру нәтижелері туралы | ||||||||||
Толық тазалау жүргізу журналы | ||||||||||
Тоңазытқыштардың температуралық режимін тіркеу журналы | ||||||||||
Өндірістік бақылау бағдарламасының болуы | ||||||||||
Тұрмыстық бөлме | ||||||||||
Арнайы киімнің қосалқы жиынтығының болуы | ||||||||||
Қызметкерлердің жеке заттарын сақтауға арналған шкафтың болуы | ||||||||||
Арнайы киімді сақтауға арналған шкафтың болуы | ||||||||||
Душ бөлмесі, ванна бөлмесі | ||||||||||
Асхана қызметкерлерінің сыртқы келбеті (форманың тазалығы, ұқыптылығы, арнайы киімнің толық жиынтығында жұмыс істей ме) | ||||||||||
Жинау мүкәммалы, олардың жеткіліктілігі, таңбалануының болуы | ||||||||||
Жинау мүкәммалын, таңбалауды сақтауға арналған жеке үй-жайдың (арнайы орындардың) болуы | ||||||||||
Дезинфекциялық құралдардың, ілеспе құжаттардың болуы. Оларды сақтау шарттары. | ||||||||||
Москит торының болуы | ||||||||||
Жиыны | ||||||||||
С-дәрумендерінің орнына компот, алма, кисель, лимон беретіндігі анықталды.
Комиссияның қолдары:
- Турсунов Д комиссия төрағасы
- Турсунова Мдтіжо (мүшесі)
- Исраилов Ш әлеуметтік педагог(мүшесі)
- Давутов Р құқықтық тәрбие менеджері (мүшесі)
- Максимова Мамташурова Х қамқоршылық кеңесінің мүшесі
- Иминова А ата-аналар комитетінің мүшесі
- Джаламова Г, Мансурова М мектеп мейірбикелері