Асханасының сапалық мониторингі » "Средняя школа им. М. Хамраева "
Алматы облысы білім басқармасының
Ұйғыр ауданы бойынша білім бөлімі мемлекеттік мекемесінің
"М.Хамраев атындағы орта мектебі" КММ
Приемная
+7(72778) 58-5-94
Бухгалтерия
+7(72778) 58-5-94
Версия для
слабовидящих
» » » Асханасының сапалық мониторингі
18
январь
2023

Асханасының сапалық мониторингі

Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу актісі
Күні 24.01.2023
№ 2
Білім беру ұйымы «М.Хамраев атындағы орта мектебі мектепке дейінгі шағын орталығымен отдела образования Шуского района
Мынадай құрамдағы комиссия:
  1. Турсунов Дастан – комиссия төрағасы
  2. Турсунова Махигуль – директордың тәрбие ісі жөніндегі орынбасары(мүшесі) 
  3. Исраилов Шахмурат – әлеуметтік педагог(мүшесі)
  4. Давутов Рустам – балалардың құқығын қорғау инспекторы (мүшесі)
  5. Максимова Мамташурова Халидам – қамқоршылық кеңесінің мүшесі 
  6. Иминова Адилям – ата-аналар комитетінің мүшесі 
  7. Джаламова Гулайшам, Мансурова Махирям  мектеп мейірбикелері
    Асханаға, ас блогына келесі параметрлер бойынша тексеріс жүргізді:
КөрсеткішТалап етіледіСәйкес келедіСәйкес келмейдіЕскерту
Объектінің қолданыстағы талаптарға сәйкестігі туралы санитариялық-эпидемиологиялық қорытындының болуы 
+


Тамақ өнімдерінің сапасы, оларды тасымалдау, жеткізу, түсіру шарттары
+


Күнделікті мәзірдің перспективалық мәзірге сәйкестігі
 +


Асхананың жұмыс кестесінің сақталуы
+


Сыныптар бойынша тамақтану кестесі мен тамақтану арасындағы аралықты сақтау
 +


Еркін мәзірге арналып бекітілген прайс
 +


Ауыз су режимін ұйымдастыру
 +


Дайын өнімнің сапасы
 +


Бақылаудағы тағамның болуы
 +


Дайындалған өнімнің органолептикалық  қасиеті
 +


Технологиялық картаға сәйкестігі
 +


10 порцияны бақылап өлшеу
 +


1 тағамды үлестіру желісі  (мармит)
 +


2 тағамды үлестіру желісі  (мармит)
 +


3 тағамды үлестіру желісі  (мармит) (алюминий ыдыста суытуға тыйым салынады)
+


Тарату жағдайы (ылғалды затты пайдалануға тыйым салынады)
 +


Асханалық аспаптарды дұрыс сақтау (кассеталардың болуы және қасықтарды, шанышқыларды жоғары қаратып сақтау )
 +


Тағамды дәрумендендіру
 +


Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы
+


Тамақпен байланысты емес тауарларды сатудың болуы
+


Тамақ ішуді ұйымдастыру

Отыратын орындар саны
 +


Қол жуатын раковиналардың саны
 +


Сабынның болуы
 +

Кептіргіштердің болуы
 +

Жиһаздың жағдайы
 +


Үстелдерді өңдеуге арналған құрал
 +


Асхана және ас домыдыстарының, асхана аспаптарының жай-күйі
 +


Ыдыстың қосалқы жиынтығының жеткіліктілігі және болуы
 +


Асхананың санитариялық жай-күйі
 +


Жинау мүкәммалы (таңбалау, жеке сақтау орны)
 +


Ас блогы үй-жайларының жай-күйі

«Ыдыс жуу ережесі» маңдайшасының болуы
 +



Ыстық және суық сумен жабдықтау жүйелерінің, су жылытқыштардың жарамдылығы
 +



Су бұру жүйелерінің жарамдылығы
 +



Жылу жүйелерінің жарамдылығы
 +



Жарықтандыру жүйелерінің жарамдылығы
+



Ас блоктарында шамдарда қорғаныш арматурасының, ылғалдан қорғанышы бар шамдардың болуы
 +



Асхананы жуу және өңдеу үшін және ас домыдыстары үшін жеке жағдайлардың болуы
 +



Жуу құралдарының болуы
 +



Жуу құралдарын сақтау және таңбалау шарттары (жеке жабық ыдыста)
 +



Жуу құралдарын сақтау мерзімдерін сақтау
+



Жуу құралдарына сертификаттардың болуы
+



Тамақ қалдықтарын жинауға арналған ыдыстың болуы
+



Тамақ қалдықтарын жинауға арналған сыйымдылықты таңбалау
+



Тамақ қалдықтарына арналған контейнерлерді өңдеу (не өңделеді және кім жауапты)
+



Ағындылықты сақтау:
- «лас» асхана ыдыстарын жинау;
- жуу және өңдеу процесі;
- таза асхана ыдыстарын сақтау

+



Тазалау кестесінің болуы
+



Өнімдерді сақтау шарттарын сақтау

Қоймалар

Сусымалы өнімдерді тұғырықтарда, тауар қойғыштарда, стеллаждарда сақтау
 +



Температуралық-ылғалдылық режимін сақтау. Қоймада термометрдің, гидрометрдің болуы





Тауар көршілестігін сақтау





Тамақ өнімдерінде жарамдылық мерзімдерінің болуы және сақталуы





Көкөністерді жәшіктерде, тауар қойғыштарда, тегендердегі таңбаланған сыйымдылықтарда сақтау





Қоймалардың санитарлық жағдайы





Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы





Тоңазытқыштар

Тоңазытқыш жабдығының мақсаты туралы таңбалау





Термометрлердің болуы





Тауар көршілестігін сақтау





Тамақ өнімдерінде жарамдылық мерзімдерінің болуы және сақталуы





Тоңазытқыш жабдығының санитарлық жағдайы





Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы





Тәуліктік сынамаларды сақтау шарттары мен дұрыстығы





Ет цехы 

Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау





Санитарлық жағдайы





Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы





Көкөніс цехы

Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау





Санитарлық жағдайы





Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы





Ұн цехы

Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау





Санитарлық жағдайы





Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы





Нан цехы

Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау





Нан сақтауға арналған сөрелерді өңдеуге арналған 1% сірке суы ерітіндісінің болуы





Нан үгіндісін жинауға арналған ыдыс пен щетканың болуы





Санитарлық жағдайы





Тыйым салынған өнімдердің болуы





Пісіру цехы

Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау





Электр жабдықтарының жарамдылығы және жай-күйі





Жерге тұйықтаудың болуы, резеңке кілемшелердің болуы





Механикалық желдетудің жай-күйі





Санитарлық жағдайы





Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы





Персоналдың қол жууы және кептіруі үшін жағдайлардың болуы. Асхана қызметкерлерінің жеке және өндірістік гигиенасын сақтау





Жұмыртқаларды сақтау және пайдалану

Сапа мен қауіпсіздікті куәландыратын құжаттардың болуы





Жұмыртқаны сақтау шарттары





Жұмыртқаны жууға және өңдеуге арналған таңбасы бар сыйымдылық





Жұмыртқа жууға арналған құрал





Бактерицидті шамның болуы





Буфет

Мөрмен немесе қолмен расталған сатылатын буфет өнімдері ассортиментінің тізбесі (прайс-парақ)





Баға белгілерінің болуы





Сақтау шарттарын сақтау





Сату шарттары мен мерзімдерін сақтау





Санитарлық жағдайы





Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы





Құжаттар

Тамақ өнімдерін жеткізушілермен жасалған шарттар





Автокөлікке арналған хабарлама (азық-түлікті жеткізуге рұқсат беру)





Сертификаттар, сәйкестік туралы декларациялар





Түскен өнімді өткізу мерзімі





Келіп түскен өнімнің сапасы, нормаларға сәйкестігі





Тағам дайындаудың технологиялық карталары





Тез бұзылатын тамақ өнімдері мен жартылай фабрикаттардың бракераждық журналы





«С-дәрумендендіру» журналы





Тағамдардың және аспаздық өнімдердің сапасын органолептикалық бағалау журналы





_________ _ ж. ________ ас өнімдері нормаларының орындалуын бақылау ведомосы





Жұмыс орнында медициналық тексеруден және гигиеналық оқытудан өткені туралы белгісі бар ас блогы қызметкерлерінің жеке медициналық кітапшаларының болуы





Ас блогының жұмысшыларында бөгде заттардың, іріңді аурулардың және жаралардың болуы





«Денсаулық» журналы ас блогы қызметкерлерін тексеру нәтижелері туралы





Толық тазалау жүргізу журналы





Тоңазытқыштардың температуралық режимін тіркеу журналы





Өндірістік бақылау бағдарламасының болуы





Тұрмыстық бөлме



Арнайы киімнің қосалқы жиынтығының болуы





Қызметкерлердің жеке заттарын сақтауға арналған шкафтың болуы





Арнайы киімді сақтауға арналған шкафтың болуы





Душ бөлмесі, ванна бөлмесі





Асхана қызметкерлерінің сыртқы келбеті (форманың тазалығы, ұқыптылығы, арнайы киімнің толық жиынтығында жұмыс істей ме)





Жинау мүкәммалы, олардың жеткіліктілігі, таңбалануының болуы





Жинау мүкәммалын, таңбалауды сақтауға арналған жеке үй-жайдың (арнайы орындардың) болуы





Дезинфекциялық құралдардың, ілеспе құжаттардың болуы. Оларды сақтау шарттары.





Москит торының болуы





Жиыны




 
 












Тексеру нәтижесінде 10 қол жуатын орын, 2 сұйық сабын бар екендігі, ыстық және суық сумен жабдықтау жүйелерінің су жылытқыштарының болуы, температура-ылғалдылық режимын сақталуы. Қоймада гидрометрдің болмауы, термометрдың дұрыс істеуі. Тыйым салынған тағамдар сатылмайды. Асхана қызметкерлері талапқа сай формаларын таза ұстамауы. Екі мезгіл тамақтың уақытында шығуы.  
С-дәрумендерінің орнына   компот, алма, кисель, лимон беретіндігі анықталды. 
Комиссияның қолдары:
  1. Турсунов Д                                                          комиссия төрағасы
  2. Турсунова Мдтіжо (мүшесі) 
  3. Исраилов Ш әлеуметтік педагог(мүшесі)
  4. Давутов Р                                                                құқықтық тәрбие менеджері (мүшесі)
  5. Максимова Мамташурова Х қамқоршылық кеңесінің мүшесі 
  6. Иминова А                                                               ата-аналар комитетінің мүшесі 
  7. Джаламова Г, Мансурова М                               мектеп мейірбикелері
Өнім беруші (қызметті жеткізуші тамақтандыруды ұйымдастырған кезде) және/немесе жауапты аспаз (білім беру ұйымы тамақтандыруды ұйымдастырған кезде) танысты Тохтаева Э ________________       

Похожие публикации:

16 сентябрь 2022 мониторинг
31 август 2021 Қамқоршылық